Ricoh accelererar och tar sig an nya utmaningar i Västernorrland
14.03.2016

Ricoh accelererar och tar sig an nya utmaningar i Västernorrland

14 mars 2016
Det globala teknikföretaget Ricoh gör två viktiga rekryteringar till Sundsvallskontoret för att tillgodose de nya krav och utmaningar som företag i Västernorrland ser idag och kan ha nytta av i framtiden.

Teknikföretaget Ricoh, kanske mest kända för att leverera lösningar inom dokument- och utskriftshantering, ser positivt på framtiden i Sundsvallsområdet och gör nu därför två strategiska rekryteringar – Magnus Olsson, som tillträder som KAM, med extra fokus på kommunikationslösningar och Ulrik Persson, som blir regionens Business Development Manager för IT-tjänster.

Magnus Olsson, kommer senast från en VD-roll på det egna företaget Servicecentralen, och har efter en lång tid i branschen skapat sig ett stort nätverk inom Västernorrlandsregionen.

  • Det känns väldigt roligt att få bli en del av en global och så respekterad aktör som Ricoh efter mer än tolv år som egenföretagare, säger Magnus Olsson, Key Account Manager på Ricoh i Sundsvall.
  • Jag tror starkt på att hela tiden finnas tillgänglig och sträva efter att skapa mervärde för våra kunder, och inte bara dyka upp som gubben i lådan när det är dags för upphandling. Att sätta kundens intressen främst tror jag skapar den långsiktighet som många också efterfrågar i regionen, avslutar Magnus.
Ulrik Persson, har över 30 års erfarenhet inom IT-branschen, med en bakgrund inom både Atea och IT-tjänsteföretaget CGI i regionen.
  • Jag ser verkligen fram emot att få sätta Ricoh på kartan som det IT- och tjänsteföretag som det faktiskt är, säger Ulrik Persson, Business Development Manager för IT-tjänster.
  • I Sundsvallsområdet är Ricoh starkt associerade med produkter för dokument- och utskriftshantering, så därför tycker jag att det skall bli både roligt och givande att få vara med och utveckla alla de relevanta IT-tjänster vi kan erbjuda regionen idag, avslutar Ulrik.

Håkan Wiklund, Sales Manager i Sundsvall ser med tillförsikt på utvecklingen i Västernorrlandsregionen och gläder sig åt de senaste rekryteringarna.
  • Det är spännande tider för både näringsliv och offentlig sektor i Västernorrland och jag är väldigt glad över att nu ha Magnus och Ulrik ombord. De kommer båda bli viktiga för att kunna tillgodose alla nya behov som vi ser dyka upp, säger Håkan Wiklund.
  • Ett problem som många företag i Sundsvall och övriga Norrland alltid dras med är de långa avstånden, som bland annat innebär mycket restider för företag som är beroende av att ha möten. Vi tror därför att våra produkter och tjänster för interaktiva videomöten, som innebär att man kan hålla högkvalitativa möten på distans, både skulle innebära ett lyft för näringslivet här och för miljön. 

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com