Quocirca utser Ricoh till ledare inom molnbaserade utskriftstjänster
27.06.2024

Quocirca utser Ricoh till ledare inom molnbaserade utskriftstjänster

Talar om bolagets omfattande portfölj, starka fokus på säkerhet samt implementering av ”security by design”

London, 27 juni, 2024 – Ricoh meddelade att det återigen har utsetts till ledare av det globala marknadsundersökningsföretaget Quocirca i rapporten Cloud Print Services Market Landscape, 2024. 

Quocirca utser Ricoh till ledare inom molnbaserade utskriftstjänster

Enligt Quocircas undersökning använder 69% av organisationerna redan en molnbaserad lösning för utskriftshantering. Säkerheten är dock det största hindret för införandet, och 32% av de tillfrågade anger att skyddet av företagsdata är det största problemet. Quocirca utsåg Ricoh till marknadsledare för sin omfattande molntjänstportfölj, sitt starka fokus på säkerhet och sitt engagemang för att implementera "security by design", och konstaterade att molntjänster för utskrifter nu har blivit en viktig del av företagets managerade utskriftstjänster.

I rapporten lyfts RICOH CloudStream, RICOH Smart Integration och RICOH Streamline NX fram som exempel som gör det möjligt för Ricoh att leverera säkra offentliga, privata och hybrida hostingalternativ med möjlighet till anpassning och integration. Quocirca noterade Ricohs strategi att erbjuda flexibilitet, skalbarhet och enkelhet i molnbaserad utskriftsarkitektur, administration och kommersiell modell, och bekräftade Ricohs engagemang för att driva innovation i sina produkter och tjänster för att säkerställa att de levererar sömlösa molnbaserade utskrifts- och insamlingslösningar med robusta säkerhetsåtgärder och intuitiva användarupplevelser.

"I takt med att vi går mot en alltmer utspridd arbetsstyrka är Ricoh dedikerade till fortsatt utveckling och leverans av molnbaserade lösningar som gör det möjligt för företag att på distans samla in och dela information på ett konsekvent, säkert och kostnadseffektivt sätt", säger Paul Birkett, VP Strategic Portfolio Management, Ricoh Europe. "I takt med att allt fler organisationer, från små och medelstora företag till stora koncerner, anpassar sig till de nya förutsättningar som präglar arbetsplatsen, till exempel hybridarbete och artificiell intelligens, är det av yttersta vikt att skydda information. Ricoh har åtagit sig att upprätthålla integriteten för kundernas data och arbetsflöden, oavsett om det är i molnet eller på plats, samtidigt som vi hanterar de verktyg som hjälper till att driva deras digitala transformationsresa.”

Quocirca definierar marknadsledare som leverantörer som leder marknaden både vad gäller strategisk vision och omfattning av tjänsteutbud, och som har gjort betydande investeringar i sin tjänsteportfölj och infrastruktur, samt stöds av starka leveransförmågor. Quocirca nämner flera viktiga faktorer som bidrar till Ricohs ledande position, inklusive:

  • En omfattande portfölj av lösningar som täcker områden som utskrifts- och enhetshantering, registrering och arbetsflöde, utskriftshantering för företag, mobila utskrifter, betalningstjänster, kvoter och budgetering.
  • Flexibiliteten och skalbarheten hos bolagets lösningar, såsom RICOH CloudStream, som gör det möjligt för kunderna att välja mellan offentliga molntjänster med fleranvändarmiljö och skräddarsydda integrerade funktioner i RICOH Smart Integration som tillhandahåller molnbaserade appar och dokumentarbetsflöden med möjlighet att skräddarsy plattformen efter kundernas specifika behov och integrera med andra system.
  • Ett globalt fokus med lösningar från flera leverantörer, inklusive RICOH CloudStream som ger kunderna en sömlös utskrifts- och skanningsupplevelse på arbetsplatsen över regioner och enhetstyper, och ett supportcenter med förbättrade SLA:er och lokala team på olika språk för kunder över hela världen som skapar en komplett molnhanterad utskriftstjänst.
  • Ett starkt engagemang för att prioritera och implementera "security by design" med lösningar som stöder "zero-trust"-arkitektur, hög tillgänglighet och fjärrhantering. 

Ricoh är en ledande leverantör av digitala informationstjänster och molnbaserade lösningar till mer än 1,4 miljoner kunder globalt. Ricoh sammanför tjänster, teknik och människor för att lösa utmaningar för organisationer som vill modernisera sina utskriftsinfrastrukturer och påskynda den digitala transformationen.

För att ladda ner ett utdrag ur rapporten, klicka här (rapporten är på engelska).

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2024 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 348 miljarder yen (ca 15,5 miljarder USD).

Det är Ricohs uppdrag och vision att ge människor möjlighet att förverkliga sig själva genom arbete genom att förstå och förändra hur människor arbetar så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2024 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Mediakontakt:
Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez
E-mail: media@ricoh-europe.com
Homepage: www.ricoh-europe.com

Följ oss på X: www.twitter.com/ricoheurope
Följ oss på LinkedIn: www.linkedin.com/company/ricoh-sverige-ab
Följ oss på Youtube: www.youtube.com/ricoheurope