Nya Ricoh Pro™ C7200X-serien främjar tillväxt genom förbättrade kreativa möjligheter
06.03.2018

Nya Ricoh Pro™ C7200X-serien främjar tillväxt genom förbättrade kreativa möjligheter

Ricoh Europe, London, 6:e mars 2018 – Den nya serien digitala tryckpressar för färg med arkmatning, Ricoh Pro™ C7200X, ger större möjligheter för tillväxt och erbjuder en kostnads¬effektiv väg till differentiering.
Ricoh C7200X
Ricoh introducerar Ricoh Pro™ C7200X – den nya digitala tryckpressen för färg med arkmatning
Pro C7200X-serien med fem färger (Graphic Arts Edition) har designats och utvecklats mot applikationer för grafisk industri medan fyrfärgsserien, ProTM C7200, är avsedd för att minska driftskostnaderna på företags interntryckerier.

Jämfört med den mycket framgångsrika Pro C7100X har färgstabiliteten förbättrats tack vare autokalibrering med inline-sensorer och en förbättrad registrering med en autojusteringsfunktion. Dessutom erbjuder den femte tonerstationen ett bredare utbud av värdeskapande utskriftsfunktioner genom möjligheten att trycka vitt plus CMYK på en och samma gång, vilket förhöjer effekten på t.ex. färgmedia. Pro C7200X-serien introducerar en ”osynlig röd toner”, perfekt för grundläggande säkerhetsapplikationer. Neonrosa, som lanserades nyligen, såväl som vit, klar och neongul toner utgör ett stort utbud av färgmöjligheter för den femte tonerstationen.

Produktiviteten ökar med dessa modeller som trycker upp till antingen 95 sid/min eller 85 sid/min, plus automatisk duplexproduktion av långa ark upp till 700 mm och enkelsidigt upp till 1 260 mm. Bildkvaliteten är exceptionell med 2 400 x 4 800 dpi. Produktiviteten likaså genom att så många olika medier kan skrivas ut i full hastighet, upp till 360 gsm. De nya modellerna ger även en effektiviserad produktion med inline-finishing. Som tillval finns GBC eWire Binder, BDT stormagasin för bannerark och Plockmatic bannerarkstaplare. En ny intuitiv 17-tums användarpanel förstärker användarvänligheten.

Flera möjligheter med digital front end (DFE/Rip) finns tillgängliga med Fiery från EFI samt GWNX och TotalFlow Print Server R62A från Ricoh. Det är en högpresterande DFE/Rip som erbjuder en utmärkt integrering av flera olika arbetsflödeslösningar.

”Den nya Ricoh Pro C7200X-serien är en paketering av fantastiska möjligheter” säger Johan Augustsson, chef för Commercial Printing och Commercial & Industrial Printing, Ricoh Sverige. ”Systemen möter de krav som finns på marknaden vad gäller ökad komplexitet på applikationer och kortare ledtider. Förbättringar har gjorts inom kvalitet, produktivitet och användarbarhet. Därför kan jag garantera att det är enkelt att skapa produktioner som väcker både uppmärksamhet och som skapar engagemang. Tryckerier som ligger i framkant och gör denna investering kommer att belönas av sina lojala, nöjda kunder, tack vare alla kreativa möjligheter som de kan erbjuda dem.”

Ricoh Pro C7200X-serien kommer att premiärvisas den 10:e april i Lissabon, Portugal och därefter vid flera olika event runt om i Europa i samband med Art of the New 2018. Alla modeller kommer att finnas tillgängliga inom EMEA under mars.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com