Nya Ricoh Pro™ C5200s möjliggör flexibel produktion
31.01.2017

Nya Ricoh Pro™ C5200s möjliggör flexibel produktion

Ricoh Sverige, Solna 31 januari 2017
Ricoh premiärvisar den nya serien Ricoh Pro C5200s digitalpressar för ark på Sign & Print Scandinavia 2017. Två färgmaskiner med en flexibel produktionskapacitet på olika typer av substrat som ger tryckerier möjlighet att bredda sina tjänsteutbud.
new ricoh pro c5200s
Färgserien Pro C5200s digitala arkpressar ger tryckerier möjlighet att bredda sina tjänsteutbud.
Ricoh Pro C5200s och Ricoh Pro C5210s kan användas för beställtryck, av tryckerier, interntryckerier, reproavdelningar och marknadsföringsbyråer. Alla som strävar efter att leverera kreativa tryck av hög kvalitet.

Serien skriver ut 65 eller 80 sidor per minut med 1 200 x 4 800 dpi på olika typer av substrat på upp till 360 g/m². Den inbäddade papperskatalogen har ett intuitivt användargränssnitt som är till stor hjälp för operatörer. Bildkvaliteten är jämförbar med utskrifter från Ricohs premiumversioner av digitala arkspressar för färgutskrifter. Tight registrering, kant-i-kant-utskrift och utskrift av långa ark på upp till 1 260 mm gör det enklare att möta marknadens efterfrågan.

Eftersom häftes- och broschyrtillverkning är en viktig verksamhet för många tryckerier så har Pro C5200s tillval för omslag och häftesefterbehandlare med sadelhäftning och vikningsfunktioner

– Med Ricoh Pro C5200s-serien kan vi hjälpa tryckerier att expandera sitt erbjudande. Med omfattande medie- och en mängd efterbehandlingsalternativ som tidigare endast var tillgängliga med Ricohs premiumpressar kan de erbjuda snabba små upplagor och kreativa tjänster som inkluderar kuvert och långa ark vikta med parallell- eller altarfals, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG.

– När kunder efterfrågar en tjänst vill vi att tryckerier ska kunna säga ja och vi vill att de ska kunna lita på vår produktportfölj, fortsätter Segelberg.

Ricoh Pro C5200s-serien har en papperskapacitet på 8 250 ark och den kan användas under långa produktionsperioder, även vid byte av media. För att vara en högpresterande produktionspress kräver den relativt litet utrymme och den är lättplacerad i olika typer av miljöer.

Ricoh Pro C5200s-serien finns nu tillgänglig och visas för första gången i Europa på Sign & Print Scandinavia i Stockholm den 7–9 februari.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com