Ny kundundersökning berömmer utvecklingen av Ricohs Business Process Services
02.12.2016

Ny kundundersökning berömmer utvecklingen av Ricohs Business Process Services

Ricoh Sverige, Solna, 2 december 2016
Resultaten från Ricoh Europes senaste kundundersökning gällande våra tjänster Business Process Services visar att våra kunder är nöjdare än någonsin.

275 kunder från Belgien, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Nederländerna, Spanien och Storbritannien har delat sina åsikter som bl.a. avslöjar att:

  • Sannolikheten att kunden skulle rekommendera Ricoh (88 procent)
  • Möjligheten kunden handlar från företaget igen (81procent)
  • Kundnöjdhet kring tjänsteleverans (86 procent), kontohantering (84 procent) och förändringsledning (82 procent).

– Ricoh hanterar tillverkningsprocessen och levererar korrekt sammanställda dokumentpaket klara för leverans till vår monteringslinje. Och eftersom dokumenten inte skrivs ut förrän de efterfrågas så undviks onödigt pappersslöseri. Vi kan lätt införliva ändringar i sista minuten, säger Gaspare Arimondi, Purchasing & General Services, SIAD Macchine Impianti, som är en stor kund till Ricoh.

– Ricoh är en proaktiv leverantör som ständigt strävar efter att förbättra sina tjänster. Vi värdesätter särskilt supporten vi får av chefen på Ricohs utskriftscenter. Det är jätteskönt att ha någon på plats som verkligen förstår våra affärsbehov, säger Karen Adlard, Senior Contracts Manager, på Telent en annan kund till Ricoh.

– Genom att nyttja Ricohs branschspecifika kompetens, ger vi företag och dess arbetsstyrkor mer tid att fokusera på sin kärnverksamhet. Vi arbetar med våra kunder för att öka effektiviteten, förbättra affärsresultat och leverera kostnadsbesparingar. Genom att placera kunden i centrum i allt vi gör – från produktutveckling till utvecklingen av våra tjänster – hjälper vår samarbetsstrategi våra kunder att inhämta, hantera och distribuera affärskritisk information på ett så effektivt sätt som möjligt, säger Edward Gower-Isaac, Vice President, Business Process Services, Ricoh Europe.

Ricohs Business Process Services är utformade att stödja effektivare informationsflöden, vilket kan bidra till att omstrukturera ett företags externa kommunikation och hjälpa till med övergången från en pappersbaserad till en digital och flerkanalig process.

Mer information finns här. 

| Om undersökningen |
Utförd av TNS, ett ledande företag vad gäller insikter, analyser och konsulttjänster. Resultaten visar en tillfredsställelsenivå på 78,2 procent. En förbättring från 77 procent 2015 och 72 procent 2014. Alla procenttal har beräknats baserat på betyg som ges av de tillfrågade och som sträcker sig från ett till fem. Totalt 275 respondenter från Belgien, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Nederländerna, Spanien och Storbritannien som har köpt en eller flera Business Process Services från Ricoh har ingått i undersökningen.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com