Nu har Ricoh installerat 300 digitalpressar av serien Ricoh Pro™ C9100 i Europa
30.09.2016

Nu har Ricoh installerat 300 digitalpressar av serien Ricoh Pro™ C9100 i Europa

Ricoh Sverige, Stockholm, 30 september 2016
Den senaste i raden av dessa arkmatade färgpressar installerades hos HG Media i Norge. Och det är deras andra Ricoh Pro C9110. Den beställdes strax efter att den första levererade en produktionsökning på 300 procent. – Omedelbart efter att den första pressen var driftsatt producerade vi tre gånger så mycket. Vi trodde kanske att vi skulle se en ökning på 50 procent men vi förväntade oss inte 300, säger vd Lars Christoffersen.
”Den trycker mer än dubbelt så snabbt som våra tidigare pressar. Eftersom digitaltryck är så produktivt kan tryckprocessen bli med kostnadseffektiv och brytpunkten mellan offset och digitalt är högre. Vi kan dessutom vara mycket mer flexibla”.

HG Media, med en omsättning på 5,4 miljoner euro, har alltid haft ett starkt fokus på digitaltryck. – Det var hastigheten, utskriftskvaliteten, kapacitet för långa ark och själva konstruktionen på Ricoh Pro C9110 som stod ut. Vi har haft ett antal digitalpressar men resultatet de producerade var inte av samma klass som Ricohs. I själva verket, när yrkesmän har visat sina kunder våra provtryck har deras kunder valt Ricoh-producerade tryck, fortsätter Christoffersen.

När det gäller den förväntade effekten av den andra pressen säger han: – Under första månaden producerade den första Ricoh Pro C9110 800 000 A4-ark. Och vi tror att den genomsnittliga produktionen stiger nu, med två, till mellan 1,5 och 2 miljoner A4-ark per månad.

– Ricoh Pro C9100-serien skapades för att möta en efterfrågan från tryckerier på system som levererar hög kvalitet även på mindre upplagor. Den lanserades 2014 och redan har 300 system levererats, vilket visar hur forskning och utveckling kan leda till högeffektiva produktionssystem, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG, Ricoh Sverige.
Kapacitetsökning
Ett annat modernt tryckeri som har valt Pro C9100-teknik är danska Ecograf med en omsättning på 1,5 miljoner euro. De har nyligen investerat i två Ricoh Pro C9110 och de grundade sitt val på utskriftskvalitet och produktivitet. – Produktionskostnaden per dag för systemen är väldigt låg. De är smidiga att arbeta med och kräver minimalt med underhåll. Men viktigast av allt, de har hjälpt oss att öka vår produktionskapacitet. Vi förväntar oss att dessa pressar ska påverka vår omsättning positivt med så mycket som 20 procent, säger försäljningsdirektören Lars Christensen.
Mediaflexibilitet
I Spanien, för tryckeriet Impremta Pages var det viktigt att pressen kunde hantera ett brett spektrum av substrat. – Vi valde det här systemet på grund av det stora utbudet möjliga mediaalternativ och för utskriftskvaliteten. Det kommer också att hjälpa oss att bemöta den ökande efterfrågan på mindre upplagor och snabba ledtider. Det gör att Impremta kan erbjuda mer, vara flexibelt och effektivt, säger ägaren Josep Pages.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com