homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Nu har Ricoh installerat 300 digitalpressar av serien Ricoh Pro™ C9100 i Europa

Ricoh Sverige, Stockholm, 30 september 2016
Den senaste i raden av dessa arkmatade färgpressar installerades hos HG Media i Norge. Och det är deras andra Ricoh Pro C9110. Den beställdes strax efter att den första levererade en produktionsökning på 300 procent. – Omedelbart efter att den första pressen var driftsatt producerade vi tre gånger så mycket. Vi trodde kanske att vi skulle se en ökning på 50 procent men vi förväntade oss inte 300, säger vd Lars Christoffersen.

”Den trycker mer än dubbelt så snabbt som våra tidigare pressar. Eftersom digitaltryck är så produktivt kan tryckprocessen bli med kostnadseffektiv och brytpunkten mellan offset och digitalt är högre. Vi kan dessutom vara mycket mer flexibla”.

HG Media, med en omsättning på 5,4 miljoner euro, har alltid haft ett starkt fokus på digitaltryck. – Det var hastigheten, utskriftskvaliteten, kapacitet för långa ark och själva konstruktionen på Ricoh Pro C9110 som stod ut. Vi har haft ett antal digitalpressar men resultatet de producerade var inte av samma klass som Ricohs. I själva verket, när yrkesmän har visat sina kunder våra provtryck har deras kunder valt Ricoh-producerade tryck, fortsätter Christoffersen.

När det gäller den förväntade effekten av den andra pressen säger han: – Under första månaden producerade den första Ricoh Pro C9110 800 000 A4-ark. Och vi tror att den genomsnittliga produktionen stiger nu, med två, till mellan 1,5 och 2 miljoner A4-ark per månad.

– Ricoh Pro C9100-serien skapades för att möta en efterfrågan från tryckerier på system som levererar hög kvalitet även på mindre upplagor. Den lanserades 2014 och redan har 300 system levererats, vilket visar hur forskning och utveckling kan leda till högeffektiva produktionssystem, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG, Ricoh Sverige.

Kapacitetsökning
Ett annat modernt tryckeri som har valt Pro C9100-teknik är danska Ecograf med en omsättning på 1,5 miljoner euro. De har nyligen investerat i två Ricoh Pro C9110 och de grundade sitt val på utskriftskvalitet och produktivitet. – Produktionskostnaden per dag för systemen är väldigt låg. De är smidiga att arbeta med och kräver minimalt med underhåll. Men viktigast av allt, de har hjälpt oss att öka vår produktionskapacitet. Vi förväntar oss att dessa pressar ska påverka vår omsättning positivt med så mycket som 20 procent, säger försäljningsdirektören Lars Christensen.

Mediaflexibilitet
I Spanien, för tryckeriet Impremta Pages var det viktigt att pressen kunde hantera ett brett spektrum av substrat. – Vi valde det här systemet på grund av det stora utbudet möjliga mediaalternativ och för utskriftskvaliteten. Det kommer också att hjälpa oss att bemöta den ökande efterfrågan på mindre upplagor och snabba ledtider. Det gör att Impremta kan erbjuda mer, vara flexibelt och effektivt, säger ägaren Josep Pages.

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com