homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Misslyckad innovation kan slå ut en tredjedel av de europeiska små och medelstora företagen redan i slutet av 2020

  • En undersökning utfärdad av Ricoh Europe avslöjar viktiga fokusområden för att lyckas – kunder, kultur och teknik
  • 59 % är inte redo för den digitala disruption som sker inom sin bransch

Ricoh Europe, London, 09 oktober 2018 – Europas små och medelstora företag (SMB) riskerar att bli offer för digital disruption då regelverkskrav och ekonomiska förändringar fundamentalt förändrar den marknad de verkar inom. 3 300 tillfrågade företagsledare inom SMB, från 23 länder, säger att de kommer att gå i konkurs redan 2020 om de inte lyckas utveckla sig i samma takt som dessa förändringar sker, enligt ny forskning som beställts av Ricoh Europe.

56 % försöker öka vinsten och 54 % vill utöka sin verksamhet vilket gör att små och medelstora företag måste vara redo att utmana traditionella antaganden om tillväxt. Även om 92 % känner till effekterna av digital disruption i sin sektor, är 59 % ännu inte i ett läge där de kan dra nytta av fördelarna. Dessutom förutspår en fjärdedel att de inom de kommande två åren inte kommer att kunna reagera tillräckligt snabbt på ändrade myndighetskrav och 20 % på växande automation.

David Mills, CEO på Ricoh Europe, säger: ”Även om forskningen är något av en väckarklocka, är den goda nyheten att företagsledarna är väl medvetna om förändringen som sker inom sitt respektive marknadsområde och om behovet av att förnya sig. Det är dags att agera proaktivt och fronta disruptionen. Alla verksamheter som missbedömer hur de ska anpassa sina processer och strategier riskerar att lämna framtiden åt slumpen.”

Undersökningen avslöjar tre nyckelområden där små och medelstora företag borde lägga fokus på att addera teknik:

  1. SMB måste bygga närmare kundrelationer genom att använda teknik som gör det lättare att informera om produkt- och serviceutveckling – 54 % medger att de behöver utveckla sina nuvarande kundrelationer.
  2. Små och medelstora företag måste använda smartare arbetsplatsteknik för att omforma processer, förbättra agiliteten och effektivisera – 74 % av företagsledarna säger att tekniken ökar förmågan att innovera.
  3. Små och medelstora företag måste nyttja den fulla potentialen hos begåvade individer genom att använda teknik som bemyndigar anställda och utveckla ett kreativt tänkande – 42 % vill uppmuntra säkra platser där man kan experimentera och testa att idéerna fungerar.
Damià Belles som arbetar i IT-teamet på modedesignföretaget Happy Punt, en Ricoh-kund med huvudkontor i Spanien och Portugal, har sett hur företagets syn på innovation utvecklats.

”Traditionellt sett har vi gjort små förändringar för att förbättra vårt arbete”, säger Belles. ”Men nu tittar vi på mer omfattande och meningsfulla sätt att innovera. Kunskap är avgörande, och för att hålla oss uppdaterade om ny teknik i branschen utvecklar vi ständigt våra relationer med andra företag och universitet. Detta har lett till en av de mest spännande perioderna i vår historia – samarbetet med ett företag som gör att vi kan använda nanoteknik i våra tyger”.

Mills avslutar: ”Vi arbetar med små och medelstora företag i hela Europa som redan inser fördelarna med att se på innovation med nya ögon. Oavsett om det gäller effektivisering av verksamheten för att kunna produktlansera på halva tiden, att använda molntjänster för att påskynda processer eller att testa nya sätt att stärka relationerna med kunder och anställda, utjämnar de mer innovationsbenägna företagen spelplanen gentemot sina större konkurrenter.”

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com