homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Kostnaden för otillräcklig teknologi är i genomsnitt 13 miljoner Euro för ett europeiskt medelstort företag

Ricoh Europe, London, 24 augusti 2017 – En ny studie från teknologispecialisten Ricoh Europe avslöjar storleken på missade intäkter på grund av otillräcklig teknologi för medelstora företag i Europa (MSB:s).  

Totalt 90 % av beslutsfattarna på företag i Storbritannien, Tyskland, Italien, Frankrike och Spanien identifierar brist på teknologi som en orsak till missade intäkter. Den genomsnittliga summan för eventuellt missade intäkter för respektive företag är 13 miljoner Euro1.  

Totalt sett uppskattade de europeiska medelstora företagen att 15 % av intäkterna missades på grund av otillräcklig teknologi. De tillfrågade ländernas procentuellt missade intäkter varierade enligt följande:   

    Italien    18 %
    Storbritannien    15 %
    Tyskland    18 %
    Frankrike    11 %
    Spanien    13 %

Den huvudsakliga anledningen till dålig teknologi var ineffektiv utveckling och utbildning. För 42 % av de tillfrågade var detta det huvudsakliga skälet. Andra skäl inkluderade tekniksäljare som inte erbjöd rätt produkter eller tjänster (33 %) och ungefär lika många trodde att deras IT-team inte identifierade nya och intressanta produkter och tjänster (32 %).  

Tydligt var att teknologin i sig och supporten runt dess installation och användning var huvudsakliga skäl, medan endast 12 % av MSB:s uttryckte att deras organisationer inte hade tillgång till teknologi på grund av ansträngda budgetar.  

Javier Diez-Aguirre, Vice President, Corporate Marketing, Ricoh Europe säger: “Trots den omfattande mängd teknologi som finns tillgänglig för organisationer, är det tydligt att medelstora företag över hela Europa inte känner att de får ett bra värde av sina val. Förbättrad effektivitet och bättre samarbete och kommunikation mellan de anställda är centrala beståndsdelar för ett framgångsrikt företag. Vår undersökning gör det tydligt att teknologi-industrin har ett ansvar att hjälpa medelstora företag att realisera dessa fördelar fullt ut.” 

Europas MSB:s har skäl att vara glada. 79 % uppnår eller överskrider försäljningsmålen vid halvårsskiftet. Nästan alla företag som tillfrågades kände att teknologi hade bidragit till framgång, med bättre samarbete mellan de anställda som den enskilt största anledningen till framgång (59 %) följt av att hjälpa till att spara pengar (53 %).  

För de företag som inte hade nått sina mål, var den enskilt största anledningen den makroekonomiska miljön (33 %). 

För mer information, se www.ricoh-europe.com.  

1  86,92 miljoner Euro (genomsnittlig årlig vinst) / 100 * 14,99 (genomsnittlig uppfattad missade intäkter på grund av otillräcklig teknologi) = 13 miljoner Euro

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com