homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Ricoh lanserar nya multifunktionsenheter för A3 färg, med smart användarpanel och mobila anslutningsmöjligheter

9 juni 2016
Ricoh lanserar nu en ny flaggskeppsserie färg-MFP:er för A3 med innovativ teknik som förändrar arbetssätt och öppnar nya vägar för att hämta och dela dokument. Dessutom producerar de utskrifter i toppkvalitet.

Med smarta applikationer och ett anpassningsbart gränssnitt erbjuder serien som består av nio multifunktionsenheter för A3 färg, en enkel och intuitiv kontrollpanel med pek- och bläddringsfunktioner, många utskriftsalternativ och interaktion med mobila enheter. Detta kombineras med innovativa funktioner som en rörelsedetektor som snabbstartar enheten och möjlighet att skriva ut professionella bannerark.

Modellerna är designade att förbättra arbetsflödet för miljöer med större volymer. Dessa enheter levererar från 30 till 60 sidor per minut med enastående pålitlighet och hög kvalitet vilket ger en ökad produktivitet på arbetsplatsen. De drivs av en ny Intel-baserad controller som förenklar utskrift och skanning av komplexa dokument, och snabbar på bearbetningen.

Kraftfull smart användarpanel
På alla modeller finns en kraftfull smart användarpanel med pek- och bläddringsfunktioner som är enkel att använda. Den gör mobilt och flexibelt arbete enklare och förbättrar arbetsflödet för medarbetare. Layouten och innehållet på panelen kan skräddarsys efter individuella användares preferenser, med omedelbar tillgång till de mest vanligt förekommande utskrifts-, kopierings- och skanningsfunktionerna genom snabbvalsikoner.
 
Användarpanelen kan uppgraderas och uppdateras genom att installera nya appar från Ricohs applikationsplats. Det gör att användare snabbt kan anpassa och utöka de funktioner som finns. Panelen kan även skräddarsys att passa alla företag och varumärken; lyft till exempel fram interna meddelanden, händelser eller nya initiativ på skärmen med tillgång till mer information via webbläsaren.

Sömlös mobil anslutning och integrerade arbetsflöden
Dessa MFP:er kan också styras från smarta telefoner och läsplattor, även via säker NFC, Bluetooth och internetanslutning. Det gör att utskriftsfunktionen är tillgänglig från så gott som alla platser. Användare kan skanna och spara dokument i fullfärg direkt till e-post, portabel media eller interna mappar för att underlätta arbetsflödet. Alla anslutningsmöjligheter integreras enkelt i en befintlig maskinpark vilket maximerar hela parkens produktivitet och förbättrar det sammanslagna arbetsflödet.

– Med smarta anslutningsmöjligheter, anpassningsbara användargränssnitt och möjligheten att integrera dem direkt i företags arbetsflöden, så slår dessa smarta MFP:er ihop flera av Ricohs arbetsplatsinnovationer. Tekniken gör våra produkter enklare att använda, de blir kraftfullare och har fler anslutningsmöjligheter än någonsin tidigare. Det hjälper företag att göra besparingar samtidigt som de blir mer produktiva, effektiva och rörliga, säger Carsten Jörgensen, Business Area Manager, Ricoh Sverige.

Låg miljöpåverkan
Serien levererar hög prestanda kombinerat med låg miljöpåverkan. Innovationer som klammerfri häftenhet, återställning från viloläge på 0,5 sekunder och marknadens lägsta TEC-värden resulterar i en låg energiförbrukning vilket hjälper till att minska energikostnaden och den totala ägandekostnaden.

Andra funktioner och fördelar

 • Rörelsedetektor gör att maskinerna är redo när en användare kommer. På så sätt får användarna direkt tillgång och spenderar mindre tid på att vänta på uppvärmning.
 • Tillval för ökad papperskapacitet för att tillmötesgå olika arbetsgruppers behov ger flexibilitet att fylla på med mer papper och flera olika format samtidigt, inkluderar en hybridefterbehandlare för 1 000 ark.
 • Professionella utskriftsval, inklusive möjlighet att skriva ut bannerark och två versioner av dokumentmatare – duplexavläsande eller autoreverserande som standard

Modellinformation
 • MP C3004SP – 30 sid/min, fyra val av efterbehandlare
 • MP C3004ASP – 30 sid/min, fyra val av efterbehandlare
 • MP C3504SP – 35 sid/min, fyra val av efterbehandlare
 • MP C3504ASP – 35 sid/min, fyra val av efterbehandlare
 • MP C4504SP – 45 sid/min, fyra val av efterbehandlare
 • MP C4504ASP – 45 sid/min, fyra val av efterbehandlare
 • MP C5504SP – 55 sid/min, fyra val av efterbehandlare
 • MP C5504ASP – 55 sid/min, fyra val av efterbehandlare
 • MP C6004SP – 60 sid/min, fyra val av efterbehandlare

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com