I ett unikt samarbete lanserar nu Ricoh Sverige IBM Coor och Kinnarps konceptet Co-Lounge
22.08.2018

I ett unikt samarbete lanserar nu Ricoh Sverige, IBM, Coor och Kinnarps konceptet Co-Lounge

”Vi tror att det behövs en annan typ av forum och yta idag; en arena där vi utifrån samarbete kan bjuda in våra kunder till samtal och innovationsmöten kring hur de utvecklar sina arbetsprocesser”, säger Tobias Andersson, Direktör Communication Services på Ricoh Sverige AB. ”Framtidens affärer och utveckling finns bortom gränserna för bara vårt eget bolag; öppenhet till våra partners kommer gynna våra kunder och ge dem större möjligheter till utveckling”.

Mattias Wahlgren, Innovation Manager på Coor säger: ”Vår vision är att Co-Lounge genom sin unika kombination av lösningar, där vi bjuder in kunder att komma till den fysiska mötesplatsen och samtidigt även få uppleva de digitala ytorna, ska ge dem ny inspiration och kunskap kring innovativa tjänster, både digitala och fysiska”.

”Det föds nya idéer när vi jobbar över gränserna. ’Let´s Co-Create’ är vår devis i konceptet och den energin som skapas här är kunderna i allra högsta grad delaktiga i”, säger Eva Persson, försäljningschef Stockholm/Kinnarps om Co-Lounge. ”För Kinnarps är detta ett nytt forum där vi har möjlighet att ta med kunderna på möten och i utvecklingsprocesser, där kommunikationslösningar integrerat med våra smarta workplace-lösningar är en del av det man upplever.” 

Magnus Mårtensson som är Country Manager Commercial Sales & CSP på IBM berättar att IBM är ledande inom forskning kring artificiell intelligens. ”Co-Lounge är ett spännande forum där vi verkligen kan se hur vi kan skapa verklig kundnytta med våra tjänster och lösningar. Vi kan möta kunderna och visa det vi jobbar med men även hjälpa dem förstå vad digital transformation och AI kan göra i just deras verksamhet. Vi behöver också möta kunderna för att lyssna och ta reda på vad de behöver, information som vi tar vidare till våra 3000 forskare som finns på sex kontinenter i 12 laboratorier. Co-Lounge är den ytan för oss.” 

På Co-Lounge har det redan smygstartats med kundmöten, workshops, Workstyle Thinking Meetings och under hösten blir det mer av den varan samt flera events med föreläsningar, Business Speed Dating med mera.

Besök www.co-lounge.com för mer information.
Co-Lounge bjuder in alla som är intresserade att ta kontakt via connect@co-lounge.com

Kontakt
För frågor eller pressbilder, kontakta
Marit Fastlund
Dallasday Designbyrå
E-post: marit@dallasday.se
Tel: +46 8 704153028

Kort om Co-Lounge
Co-Lounge är ett koncept skapat i samarbete mellan Ricoh Sverige, IBM Svenska AB, Coor samt Kinnarps. Konceptet är utvecklat i samarbete med designbyrån och co-partnern Dallasday. Co-partners är även Flowscape samt Co-Ideation.
Co-Lounge vision är att vara en mötesyta inom kommunikationsområdet, att driva innovation och utveckling samt att inspirera människor i arbetslivet att ta nästa steg i att utveckla sina arbetsprocesser. Idag finns en fysisk plats i Stockholm, och flera digitala ytor, men Co-Lounge planerar för fler platser och med både Nordiska och globalt representerade partners är möjligheterna gränslösa. Gemensamt finns Co-Lounge partners representerade i mer än 170 länder och erbjuder tjänster och lösningar inom områden som kommunikation, IT, facility management, dokumenthantering, inrednings- och arbetsplatslösningar, kognitiv teknik, artificiell intelligens, molnbaserade lösningar, office movement och design.

Instagram: coloungecom
Facebook: co-lounge.com

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com