Huddlewall – teknik möter design och skapar kreativa gränslösa möten
19.12.2016

Huddlewall – teknik möter design och skapar kreativa gränslösa möten

Ricoh Sverige, Solna, 19 december 2016
Många arbetsplatser har konferensrum överfulla med olika typer av utrustning som skapar en mer eller mindre rörig miljö. Ofta är också tekniken svår att hantera. Ricoh lanserar nu Huddle Concept – en stilrent designad, multifunktionell arbetsyta som inkluderar både video och en interaktiv whiteboard som möjliggör mer kreativa och interaktiva möten.
Huddlewall – teknik möter design och skapar kreativa gränslösa möten
Kärnan i lösningen är den interaktiva whiteboarden från Ricoh. Genom att addera funktioner för videomöte och sammankoppling av system blir den en komplett lösning för ett kreativt samarbete. Den multifunktionella arbetsytan ger möjlighet att förmedla budskap med hand och penna direkt på visualiserade dokument. Handskriven text på tavlan kan konverteras till vanlig text med hjälp av en OCR-funktion som även gör texten sökbar. Genom delning av den interaktiva whiteboarden till flera skärmar kan flera användare skriva och rita samtidigt under ett videomöte. Det här sättet att arbeta förstärker teamarbetet och gör att användare kan hålla verkligt produktiva och kreativa möten med full interaktivitet.

Data kan sparas i skrivtavlans temporära minne och individuella PIN-koder säkerställer att informationen förblir konfidentiell. Efter mötet kan mötesdeltagare enkelt dela idéer och presentationer genom e-post, USB eller utskrift direkt från IWB:n, vilket tar bort behovet av att någon av deltagarna fotograferar tavlan.

Teknikväggen är stilrent och modernt formgiven och all hårdvara samt kablage kan gömmas inuti enheten. Den kan fås i olika utföranden gällande både färg och material och kan skräddarsys efter behov och är designad för att passa på olika typer av ytor – såväl i öppna ytor som i mötesrum. Lösningen ersätter alltså flera andra enheter som skrivtavlor, projektorer, projektordukar, skärmar och TV-apparater vilket gör att det blir färre enheter att hålla reda på och underhålla.

– Vi har sett behov av att kunna dela idéer och mötas oberoende av möjlighet till fysisk närvaro. Ricohs videotjänster fungerar med alla klienter på marknaden. Det spelar ingen roll om det är Skype for Business (Lync), Cisco, Polycom eller något annat. Lösningen ökar förståelsen genom förbättrad kommunikation. Möbeln skapar också en sladdlös och stilren miljö då den är designad för att tekniken ska integreras i enheten, säger Tobias Andersson, Director Communication Services, Ricoh Sverige.

Läs mer om våra kommunikationslösningar på: www.ricoh.se

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com