homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Hansaprint trycker Financial Times och International New York Times på världens första Ricoh Pro™ VC60000

10 juni 2016
Hansaprint, ett ledande innovativt tryckeri i Finland, som ingår i TS-koncernen, var 2014 de första i världen att köpa Ricohs nya inkjet-system Pro VC60000 för löpande bana. I dag trycker man två av världens mest prestigefulla dagstidningar.

De finska utgåvorna av Financial Times (FT) och International New York Times (INYT) trycks i dag av Hansaprint i Turenki, Finland. – När alla bitar väl var på plats kunde vi börja trycka tidningarna i Finland och vi är glada över den positiva feedback vi fått från beställarna. De tycker att det nya systemet fungerar perfekt, säger Jukka Saariluoma, Business Unit Director på Hansaprint.

Peter Slaughter, produktionschef på Financial Times, tror att den tryckta utgåvan av tidningen kommer att förbli en stark kraft och berättar att de nya utdelningstider som möjliggjorts av att tidningen nu trycks med digitalpressar har fallit i god jord. Läsarna kan nu ha tidningen i sin hand redan kl. 7 på morgonen.

Hansaprint trycker Financial Times och International New York Times på världens första Ricoh Pro™ VC60000
Hansaprint trycker Financial Times och International New York Times på världens första Ricoh Pro™ VC60000

Davy Drieghe, distributionschef på International New York Times, betonar hur viktigt det är för en tryckt tidning att ha en pålitlig distribution. Just detta – att läsarna får sitt exemplar av International New York Times i tid – är en av de största fördelarna med att trycka tidningen digitalt.

– Dessa positiva utlåtanden är ett bevis på den höga kvaliteten hos Pro VC60000. Hansaprint erbjuder en mängd olika lösningar och tjänster och Pro VC60000 har hjälpt dem att utöka sin produktportfölj ytterligare. Tryckpressens mångsidighet, prestanda och enhetliga tryckkvalitet, till och med på Financial Times berömda laxrosa 45-gramspapper, gör att den kan användas för en mängd olika tillämpningar, inklusive tryck av dagstidningar, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG.

Vid Hansaprints anläggning i Turenki trycks Financial Times och International New York Times för distribution i Finland. En del av upplagan säljs i butik och en del distribueras till hotell och företag som Finnair. Tidningarna trycks under kvällen och natten så att läsarna kan få sitt rykande färska exemplar lagom till morgonkaffet.

En förutsägelse som slog in
När tryckpressen installerades sade Saariluoma följande:
– Jag tror att det kommer gagna våra kunder från dag ett, i och med att vi får högre tryckkvalitet och ett större utbud av substrat med den här maskinen. Men i långa loppet är den största vinsten för oss och våra slutanvändare möjligheten att producera nya innovativa produkter som vi inte har kunnat producera förut.

Detta var en förutsägelse som slagit in för Hansaprint, som idag har en omsättning på 60 miljoner euro och 250 anställda. Investeringen i Pro VC60000 visade sig vara så framgångsrik att man inom kort köpte in ytterligare en digitalpress.
Med sina två Pro VC60000-pressar trycker Hansaprint dessutom material till lojalitetsprogram, DR-utskick, kontoutdrag och böcker, och Saariluoma förutser att en betydande mängd av sådant som idag tryck med offset och laser framöver kommer att tryckas med inkjet.

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com