Gibon tecknar avtal med Ricoh om att utöka tillgången till produktsortimentet
01.04.2021

Gibon tecknar avtal med Ricoh om att utöka tillgången till produktsortimentet

Gibon, en ledande leverantör av digitala lösningar för små och medelstora företag i Sverige, har idag tecknat avtal med Ricoh för att ge sina kunder tillgång till en bredare produktportfölj. Det är främst Ricohs sortiment av interaktiva skärmar och konferenslösningar integrerade med Microsoft 365 som Gibon ser ett behov av att komplettera i sitt sortiment, men också Ricohs kompletta utbud av multifunktionsskrivare och produktionsutskriftslösningar.

Avtalet bekräftar Ricohs åtagande att ytterligare öka tillgången till sina digitala tjänster och kommunikationslösningar samt kommersiella och industriella produktionslösningar.

Gibon
“Vi har gått från att representera enskilda leverantörer till att bli en leverantörsoberoende företagsgrupp med en strategi för flera varumärken. Det behövs för att kunna erbjuda den breda teknik som kunderna efterfrågar och hålla jämna steg med de snabba förändringar som sker idag. Vi ser nu fram emot ett långt och nära samarbete med Ricoh samtidigt som vi fortsätter att arbeta tillsammans med våra tidigare leverantörer. Vi är både engagerade och stolta över att ge företag de absolut bästa förutsättningarna för att göra kunderna nöjda och därmed bygga lönsamma affärer, säger Mia Åslander, VD för Gibon.
”Ricohs utbud av skärmar och konferenslösningar integrerade med Microsoft 365 är ett segment vi vill erbjuda våra kunder. Det finns en stark efterfrågan med tanke på förra årets förändring, och nu när folk börjar återvända till kontoret har många ett behov av att uppgradera sin befintliga konferensutrustning, tillägger Mia Åslander.
”Att säkerställa den allra bästa digitala upplevelsen har gått från att vara att föredra, till att bli väsentlig. En stor del av detta är genom att tillhandahålla ledande produkter som gör arbetslivet enklare och därmed gör arbetet mer effektivt. Efter att ha följt Gibons snabba tillväxtresa, är vi mycket glada över att ha Gibon som partner och ser fram emot en spännande framtid och att samarbeta nära dem ”, säger Magnus Idén, National Channel Manager Indirect och SMB på Ricoh Sverige AB.
”Vi står inför en spännande framtid eftersom vi nu, genom Gibons geografiska spridning, får ytterligare möjlighet att möta våra kunder med vårt starka omfattande erbjudande”, kommenterar Kjell Jansson, försäljningschef Indirekt Ricoh Sverige AB.
Gibon erbjuder digitala lösningar för små och medelstora företag runt om i Sverige. Gibon har 170 anställda på 19 platser och omsätter 400 miljoner.

För ytterligare information, kontakta: 

Mia Åslander VD Gibon
010-252 50 21
Magnus Iden National Ricoh Sverige AB
Sales Manager Indirect and SMB Channel 
+46 708261438

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com