homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Europeiska medelstora företag går årligen miste om 433 miljarder euro

Ricoh Sverige, Stockholm, 12 september 2016
Ett europeiskt medelstort företag går miste om 5,77 miljoner euro1 i intäkter, årligen, på grund av olika tillväxtbarriärer. Och med 75 000 medelstora företag i Europa blir den totala summan företagen tillsammans går miste om; 433 miljarder euro. Nästan lika mycket som Sveriges årliga BNP som 2015 var 437 miljarder euro. Detta avslöjas i en ny undersökning som Coleman Parkes Research har utfört på uppdrag av Ricoh Europe.

Samtidigt som dessa enorma intäkter går förlorade siktar Europas medelstora företag på stor tillväxt. Nästan 40 procent planerar att sälja aktier till allmänheten inom en snar framtid, och 21 procent planerar att förvärva andra företag eller gå samman med konkurrenter för att öka sin konkurrenskraft.

Trots att de är enormt ambitiösa rapporterar 93 procent av de medelstora företagen att de upplever att det finns barriärer som hindrar dem från att nå sin fulla potential. De tre största hindren för tillväxt anses vara att följa komplexa och kostsamma regleringar, svårigheter att locka till sig de bästa talangerna samt inköp och finansiering av rätt teknik för att stödja sina ambitioner.   

– De medelstora företagen i Europa står inför likartade utmaningar, oberoende av i vilket land de arbetar och inom vilken sektor. Stora strukturella och beteendemässiga utmaningar som måste åtgärdas i varje enskilt företag, och nationell företagspolitik. Vi borde faktiskt fira prestationerna de medelstora företagen i Europa har lyckats med. De växer och skapar arbetstillfällen. Men vi måste inse att mer stöd från regering och industri skulle göra en enorm skillnad för hur denna fantastiska, men ofta förbisedda, grupp av företag presterar, säger Jyoti Banerjee, medgrundare av M-Institute, som representerar medelstora företag.

Enligt undersökningen har 30 procent av medelstora företag ännu inte tillämpat några digitala lösningar som skulle göra det möjligt för dem att skala upp och bli stora – vilket är avgörande för att få tillgång till några av de intäkter de går miste om varje år.

– De flesta statliga stöd går till små företag, och de stora företagen kan vanligtvis ta hand om sig själva på grund av deras stora omfattning. Medelstora företag känner sig ofta som det försummade mellanbarnet av det europeiska näringslivet. 433 miljarder euro är häpnadsväckande mycket pengar för medelstora företag, och för den europeiska ekonomin i sin helhet, att gå miste om. Digitala lösningar som e-fakturering och kontorsautomation stödjer tillväxt genom att kassaflödesprocesser, fakturering och kundkommunikation blir billigare och effektivare. Vi anser att det är dags för de medelstora företagen att prioritera innovation och se till att deras verksamheter är anpassningsbara. Det enklaste sättet att göra det är genom att effektivisera processer som gör det möjligt att övervinna de olika utmaningar som de står inför, säger David Mills, CEO, Ricoh Europe.

Mer information om undersökningen finns här. 
http://thoughtleadership.ricoh-europe.com/se/middle-child-syndrome/

Obs! Definitionen för ett medelstort företag som används i den här undersökningen är ett företag med 50-500 anställda, och med intäkter mellan 2,5 och 100 miljoner £.

[1] Växelkurs: 1.00GBP = 1.19EUR, xe.com, 3 augusti 2016

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com