homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Europeiska medarbetare väldigt optimistiska visar ny undersökning

Ricoh Sverige, Solna, 21 februari 2017
I tider av förändring betraktas automatisering och digitalisering som positiva, starka influenser. 2016 var ett turbulent år, både politiskt och ekonomiskt. Men trots det är anställda i Europa överväldigande positiva till att deras företag kommer att lyckas 2017. 

En ny undersökning som Ricoh Europe har beställt avslöjar att 91 procent av de anställda förväntar sig att digitalisering, ekonomisk osäkerhet och politisk turbulens ska förändra hur de kommer att arbeta den närmaste framtiden. 95 procent tror också att denna period av förändring kommer att gynna deras verksamhet.

De anställda i Europa delar även en positiv framtidstro. 59 procent förväntar sig att företaget de arbetar på kommer att befinna sig i en starkare position i slutet av året. En majoritet, 66 procent, anser att ledningen på det företag där de arbetar är beredd på att ta itu med det förändrade landskapet. Det är endast 8 procent som inte har någon tilltro till sin ledning, övriga är osäkra.

Enligt de tillfrågade medarbetarna är det teknik som kommer att stå i centrum för att möjliggöra framgång det kommande året. Effekterna av digitalisering och möjligheter/förändringar som genereras av konkurrerande innovation förväntas ha störst inflytande, därefter kommer ökad automatisering som frigör tid för medarbetare att leverera ett ökat värde.

Anställda förväntar sig att deras företag kommer att bli mer kreativa och mer ekonomiska med resurser och att de kommer att införa ny teknik snabbare. 61 procent vill att deras företag ska använda teknik för att balansera dessa förändringar. Även bättre kundkommunikation, ökad produktivitet genom samarbetsverktyg och digital teknik förväntas för att förenkla affärsprocesser.

Undersökningen levererar också en varning
I dessa tider av förändring, måste företag vara lite försiktiga så att de förblir attraktiva på arbetsmarknaden och kan attrahera de bästa talangerna som söker stabilitet i sina roller. Anställningstrygghet, gedigen finansiell uppbackning och gärna ett större företag är lockande för de arbetssökande.
– Hur människor relaterar till, engageras och utför sitt arbete håller på att förändras i grunden. Under de kommande åren kommer vi att se företag delas in i två läger. Ett med starka fundamentala processer som gör det möjligt för medarbetare att göra sitt bästa, anpassas och utvecklas. Och ett läger med de företag som skyr förändring och tyvärr leder sina anställda till ett misslyckande, säger David Mills, CEO, Ricoh Europe.

– När världen känner av effekterna av aldrig förut skådad förändring måste företagsledare fråga sig var de ser den mest fördelaktiga avkastningen på ny innovativ teknik till företaget. Vad krävs för att göra det möjligt för deras verksamhet att fokusera på långsiktiga mål, och förbli konkurrenskraftiga? Det bästa stället att börja är ofta med sina anställda, avslutar Mills.

Mer information finns på: http://thoughtleadership.ricoh-europe.com/se/

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com