homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Europeiska medarbetare identifierar digitala möjligheter som en huvudsaklig lösning på produktivitetsbortfall

Mer än en tredjedel anser att deras företag kommer att nå sina mål inom 5 år om inga ändringar genomförs

Ricoh Europe, London, 05 september 2017 – Europas arbetskraft ropar efter en innovativ teknologi och digitala lösningar som ska kunna öka deras produktivitet, enligt en undersökning som beställts av Ricoh Europe.

65 % av de 3 600 medarbetare som svarat på enkäten säger att automationsteknologi kommer göra att de blir mer produktiva, samtidigt som 52 % håller med om att artificiell intelligens kommer att ha en positiv inverkan på deras arbetsroll.

Medarbetarna ser e-post (41 %) och möten (37 %) som de två största tidstjuvarna under en arbetsdag. De är till och med större tidstjuvar än att pendla till jobbet (29 %). Dock är förkrossande 98 % positiva till att ny teknik ska kunna ge dem möjlighet att arbeta på ett smartare sätt. Detta inkluderar en mer direkt dataåtkomst (44 %), möjlighet att jobba hemifrån oftare (42 %) och att kunna minimera repetitiva arbetsuppgifter (41 %).

Daniel Scandurra, Director IT Infrastructure Services, Ricoh Sverige AB säger: “Det vi hör från medarbetare är samma sak som bekymrar ledningar över hela världen gällande den makroekonomiska produktiviteten. För mycket av arbetsdagen går åt till uppgifter och processer som skulle kunna automatiseras eller effektiviseras. Genom att frigöra denna tid, kommer teknologi göra att medarbetarna arbetar smartare och hjälpa dem att fokusera på att skapa mervärde till deras företag.”

Medarbetarna oroar sig för att en bristande teknologisk investering kommer att orsaka problem för företaget i framtiden. 36 % anser att om investeringar inte görs kommer företaget att misslyckas med att nå sina mål inom 5 år. Dessutom anser 46 % att deras konkurrenter redan har ett teknologiskt försprång.

Undersökningen avslöjar också att medarbetare uppfattas som avtrubbade från motivationskampanjer från ledningen. 72 % anser att den seniora ledningen endast introducerar ny teknologi om det hjälper dem att spara pengar, istället för att stärka medarbetarna.

Daniel Scandurra säger även: “Företagens beslutsfattare borde fundera långsiktigt och holistiskt på kostnaderna för sina kärnverksamheter. Att skära ner på investeringar kan ge ett kortfristigt kapitaltillskott, men fördelarna med en ökande produktivitet är ett löfte om stor återbäring under flera år.”

Mer information finns här.

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com