homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Europeiska företag kan frigöra 622 miljarder euro i tillväxt genom digital omvandling

  • Tre fjärdedelar av företagsledarna minskar ”tråkiga uppgifter” som en del av strategierna för digital omvandling.
  • Företag som införde mjukvara för automatisering av manuella uppgifter ökade sin produktivitet med 14% förra året.

Ricoh Europe, London, 1 December 2022 – Ny forskning som Ricoh Europe släpper idag visar att digital omvandling kan öka EU:s och Storbritanniens BNP med 3,4% under de kommande fem åren, vilket motsvarar en tillväxt på 622 miljarder euro.

Undersökningen, som genomfördes av Opinium och analyserades av CEBR på uppdrag av Ricoh Europe, omfattade 1 000 arbetstagare och 250 beslutsfattare i Storbritannien, Irland, Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna och Spanien. Den visar att företagsledare inser hur tidskrävande processer drabbar deras medarbetare, och 76% av dem gör automatiseringen av tråkiga uppgifter till en central del av sin strategi för digital omvandling.

Men eftersom den genomsnittliga arbetstagaren för närvarande spenderar nästan en tredjedel (30%) av sin dag på administrativa uppgifter måste företagen påskynda sina planer om de ska kunna uppnå dessa produktivitetsvinster och få det medarbetarengagemang som krävs för att utlösa en fortlöpande tillväxt.

Medarbetarna är helt klart sugna på rätt arbetsplatsteknik som hjälper dem att effektivisera sina aktiviteter och ägna mer tid åt meningsfullt arbete. Majoriteten (64%) tror att de skulle tillföra företaget mer värde om de hade tillgång till rätt teknik, och 78% av dessa välkomnar automatiseringsverktyg som ett sätt att minska tråkiga arbetsuppgifter.

De som införde programvara för automatisering under det senaste räkenskapsåret upplevde en genomsnittlig produktivitetsökning på 14%. Detta är en viktig vinst för företag som vill förbli konkurrenskraftiga på marknader som är utsatta för alltmer turbulens.

Forskningen visar också att en större investering i de verktyg och system som de anställda söker kan öka moralen och minska personalomsättningen. Medarbetare på företag som införde automatiseringsverktyg förra året är enligt uppgift mer nöjda med sina jobb och kommer sannolikt stanna kvar på företaget längre. Faktum är att av alla teknikinvesteringar som företagen har gjort har införandet av automatiseringsverktyg inneburit den lägsta personalomsättningen på 17%, jämfört med ett genomsnitt på 19% för andra teknikalternativ.

Nicola Downing, vd för Ricoh Europe, säger: ”Att frigöra tillväxt för miljarder euro i en tid då många företag står inför stagnerande ekonomier och produktivitetsförluster är en möjlighet som inte får missas. Det är uppmuntrande att se att företagsledare inser detta och införlivar åtgärder för att effektivisera arbetet, automatisera kärnprocesser och minska tråkiga uppgifter i sina strategier för digital omvandling. De måste dock gå från avsikt till handling mycket snabbare. Medarbetarna är redo att ta till sig allt som automatiseringen kan ge – faktum är att de aktivt söker efter arbetsgivare som kan erbjuda detta. Att påskynda den digitala omvandlingen och leverera de verktyg som gör det möjligt för människor att ta itu med mer värdefulla arbetsuppgifter är avgörande om företagen ska kunna förbli konkurrenskraftiga, behålla nyckeltalanger och skapa en hållbar tillväxt.”

För mer information, besök http://www.ricoh.se/insights

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com