Dubbla utmärkelser från BLI för Ricohs nästa generation produktionspressar
01.10.2018

Dubbla utmärkelser från BLI för Ricohs nästa generation produktionspressar

Ricoh Europe, London, 01 oktober 2018Ricoh Europe PLC firar återigen att man vunnit utmärkelser av Keypoint Intelligence Buyers Lab för två av sina produktionslösningar. Ricoh Pro™ C9200 har utsetts till BLI:s “Outstanding High-Volume Colour Production Device” och Ricoh Pro™ C7200x serien till BLI:s “Outstanding Mid-Volume Colour Production Device”.

The Ricoh Pro C9200 and the Ricoh Pro C7200x are both BLI award winners.
Ricoh Pro C9200 och Ricoh Pro C7200x är båda BLI-vinnare.

BLI, världens ledande oberoende testinstitut av både hårdvara och mjukvara inom dokument-framställning, valde de vinnande systemen efter en djupgående genomgång bestående av omfattande tekniska kriterier.

Det senaste erkännandet kommer efter att Ricoh Pro™ C9110-serien år 2016 vann BLI:s utmärkelse ”Outstanding Mid-to High-Volume Colour Production Device” och Ricoh Pro™ C7110X-serien tilldelades BLI:s PRO-utmärkelse ”Outstanding Light- to Mid-Volume Colour Production Device”.

Eef De Ridder, Vice President Commercial Printing, Commercial and Industrial Printing Group, Ricoh Europe, säger: ”Det faktum att Ricoh Pro C9200 och Ricoh Pro C7200x följer i sina föregångares fotspår genom att vinna dessa utmärkelser, visar hur Ricohs tekniska utveckling fortsätter stödja tryckerier och deras utveckling i den snabbt föränderliga tryckeribranschen. Domarna var helt överens om att de nya möjligheterna och förbättringarna som gjorts är mycket värdefulla och höjer både tryckproduktion och prestanda.”

”Ricoh Pro C9200 är ett utmärkt val för den som arbetar med kommersiella tryck på grund av de högkvalitativa och konsekventa resultat vi fick under alla tester”, säger George Mikolay, chef för kopiering/produktion på Keypoint Intelligence. För Ricoh Pro C7210-serien lägger han till: ”I topp bland systemets många fördelar är den femte tonerstationen, som inte bara gör det möjligt att skriva ut vitt i ett enda svep utan också med osynligt rött, utöver klar toner, vitt, neongult och neonrosa.”

Den nya Pro C9200-serien ökar intäkterna och minskar driftskostnaderna tack vare förbättrad bildkvalitet och en enastående registrering. Den nya automatiska färgdiagnostekniken garanterar även en kontinuerligt jämn färgstabilitet genom att upptäcka och justera subtila tonfluktuationer under utskrift.

Den nya Pro C7200x är en kostnadseffektiv väg till differentiering för produktionstryck. Jämfört med Pro C7100x-plattformen har den fått en förbättrad färgstabilitet tack vare automatisk kalibrering med inlinesensorer och förbättrad registrering med en automatisk justeringsfunktion. Dessutom erbjuder den femte stationen större möjligheter till mervärdesskapande applikationer i och med den nya möjligheten att skriva ut vitt plus CMYK i ett enda svep, vilket ger ökad effekt, till exempel på färgade medier.

För mer information besök www.ricoh.se.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com