homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Arbetsgivarna står inför utmaningen ”kreativitet”, inte apati

  • Endast 4% av arbetstagarna säger att de gör ”minsta möjliga” på jobbet, vilket tyder på att det inte är ”quiet quitting” som är problemet, utan bristen på meningsfullt och tillfredsställande arbete
  • 64% skulle tycka att arbetet vore roligare om de hade tid för kreativa uppgifter


Ricoh Europe, London, 27 oktober 2022
– Ny forskning som Ricoh Europe släpper idag visar att majoriteten av arbetstagarna vill ha mer stimulans och kreativitet på jobbet, vilket tyder på att arbetsgivarna måste göra mer för att erbjuda ett tillfredställande arbete.

Undersökningen, som genomfördes av Opinium för Ricoh Europe, omfattade 6 000 arbetstagare och 1 500 beslutsfattare i Storbritannien, Irland, Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna och Spanien. Den motsäger sig fenomenet ”quiet quitting” från sociala medier, då 82% av arbetstagarna beskriver sig själva som engagerade på jobbet och 65% säger att de är entusiastiska över vad de gör. Även om arbetstagarna känner sig nöjda till en viss nivå, finns det fortfarande friktioner som hindrar dem från att vara mer produktiva och kreativa.

Ökade levnadsomkostnader i kombination med bristande tillfredsställelse på jobbet riskerar att få anställda att överväga andra möjligheter. Nästan hälften (44%) säger att de är beredda att byta jobb om ”rätt erbjudande” skulle dyka upp. Trots detta tar en stor del av företagen inte välbefinnande eller löneproblem på allvar, eftersom 52% av ledarna anser att de anställda borde vara ”tacksamma” över att de överhuvudtaget har ett jobb.

Den verkliga utmaningen för arbetsgivarna är att hitta sätt att erbjuda ett mer kreativt och tillfredsställande arbete som ger ett positivt bidrag till organisationen, i stället för att låta arbetstagarna fastna i repetitiva, arbetskrävande eller administrativa uppgifter. Att fokusera på arbetstagarnas upplevelse med hjälp av tillförlitlig teknik, till exempel automatisering, kan vara en del av lösningen för att få bort betungande och otacksamma arbetsuppgifter.

Nästan två femtedelar (39%) av medarbetarnas dagar går åt till administrativa uppgifter eller till att lösa tekniska problem – vilket innebär att teamen har mindre tid att fokusera på projekt som ger verkligt värde för verksamheten. Om organisationer inte vidtar åtgärder eller möjliggör en övergång till mer intressanta typer av arbete, så kan de kväva de anställdas känsla av syfte och deras drivkraft. Nästan två tredjedelar (64%) av arbetstagarna säger att de skulle trivas mer med sitt arbete om de hade mer tid för kreativa uppgifter.

Att ha en bra strategi för hybridarbete är ett annat viktigt sätt för arbetsgivare att bidra till att skapa en känsla av syfte, uppfyllelse och välbefinnande på jobbet. De måste hitta rätt balans mellan att ge de anställda friheten och förtroendet att arbeta på distans och samtidigt ge dem möjlighet till viktig personlig interaktion med kollegor.

Nästan tre fjärdedelar (72%) av arbetstagarna säger att de tycker om att lära sig av andra som befinner sig fysiskt runt omkring dem, medan 63% tycker om att kombinera kontoret med sociala aktiviteter, till exempel att träffa vänner och ta en drink efter jobbet. Men dålig teknik kan hindra människor från att återvända till kontoret och undergräva värdet av kontoret som ett socialt samarbetsutrymme. Nästan en tredjedel (29%) avskräcks av att det är för svårt att boka ett skrivbord.

Nicola Downing, vd för Ricoh Europe, säger: ”Trenden med ”quiet quitting” har gett upphov till en debatt om balansen mellan arbete och privatliv och om gränser. Vår undersökning visar att de anställda inte ”checkar ut” utan vill arbeta med projekt som verkligen tillför ett värde till företaget. I en sådan utmanande miljö för arbetskraften, med förändrade arbetsmönster efter pandemin och en rasande levnadskostnadskris, är det upp till företagen att hitta sätt att främja en kultur där tillfredsställande arbetsuppgifter och karriärer är en prioritet. Detta innebär att tillhandahålla de verktyg som krävs för att göra sig av med onödig administration, ta bort otillräckliga system och fokusera på uppgifter som höjer ribban. De företag som inte gör någonting riskerar att se arbetstagarna vända sig till någon annan.”

Tyst utcheckning från jobb. I”quiet quitting” ingår att mentalt checka ut sitt jobb och enbart utföra det absoluta minimum av uppgifter som arbetsgivaren kräver, ta avstånd från en karriärinriktad företagskultur och aldrig jobba över eller på andra sätt utmärka sig utöver det vanliga.

För mer information, besök www.ricoh.se/insights

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com