Ricoh lanserar en ny användarupplevelse för P3500M videokonferenssystem
12.10.2017

Ricoh lanserar en ny användarupplevelse för P3500M videokonferenssystem

Enheten ger användaren möjlighet att arbeta smartare genom att förbättra samarbete och kommunikation för företag
Ricoh Europe, London, 12 oktober 2017 – Ricoh Europe har idag lanserat en ny programvara för det trådlösa videokonferenssystemet P3500M. Portabel och kompakt, P3500M erbjuder nu en helt ny grundläggande användarupplevelse som möjliggör ett smartare arbetssätt.
ricoh P3500M
Ricohs P3500M videokonferenssystem
P3500M är enkel och snabb att installera och den har en säker automatisk autentisering, utan att användaren behöver logga in. Med ett konto för Ricohs molnbaserade tjänster ger denna lättanvända produkt stöd för obegränsade högkvalitativa videosamtal och snabb dokumentdelning. Det innebär att användaren enkelt kan samarbeta med kollegor, partners och kunder oberoende av vilken enhet de använder och var någonstans i världen de befinner sig. Ett intuitivt kommandogränssnitt betyder även att det inte behövs någon instruktion för användarna, vilket sparar tid då ett möte ska starta. 

Den senaste programvaran och det nya Endpoint Subscription för P3500M möjliggör point-to-point-samtal och dokumentdelning från datorn där den lokala internetanslutningen används och ger en mycket hög videokvalitet utan att ny infrastruktur behöver investeras i. Ricohs molntjänst baserar sig på ett dedikerat globalt videonätverk som automatiskt ansluter enhetn till det närmsta datacentret, vilket tryggar det bästa utförandet.

Richoh UCS Advanced är en molntjänst som ger en unik standardvideoadress som tillåter obegränsade direktvideosamtal med vilket befintligt IP-videosystem som helst eller Skype for Business™-klienter. Det betyder att redan befintliga investeringar kan bevaras och samtidigt att man enkelt kan ansluta med externa parter. 

Användare kan nu kombinera Endpoint Subscription med ett virtuellt mötesrum för att direkt kunna utvidga möjligheterna med sina kommunikationer till flerpartsvideokonferenser. Det finns lokala nummer för över 60 länder som deltagare kan använda för att ringa in och lyssna på en konferens. 

Kameran i P3500M har en vidvinkellins på 125°. Det ger känslan av ett möte ansikte mot ansikte för så många deltagare som möjligt.

Tobias Andersson, Director Communication Services, Ricoh Sverige AB sager “Våra kunder kräver lösningar som gör att de kan ansluta och samarbeta oavsett avstånd eller komplexitet. Molnbaserade konferenssystem ger möjlighet till obegränsade videosamtal och möten utan någon ytterligare infrastruktur. All kommunikation som går via P3500M är krypterad och säker.”

För mer information om Ricohs breda utbud av maskiner, program och tjänster se www.ricoh.se.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com