homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Nya sätt att arbeta kräver nya sätt att tänka på den mest produktiva arbetsmiljön. Medan medarbetarna i allt högre grad förlitar sig på dynamiska och flexibla arbetsytor som stöder hybridarbete har traditionella arbetsplatser inte utvecklats för att möta behoven för hur människor förväntas träffas, umgås och samarbeta i dag. 

När en ny generation av unga människor, som aldrig har känt till en värld utan internet, nu ansluter sig till arbetsstyrkan kommer företag som är långsamma i att ta till sig förändringar i arbetsstilar, behöva kämpa för att attrahera och behålla den mest effektiva arbetskraften, för att inte förlora mot mer produktiva konkurrenter.

40% av medarbetarna slösar bort upp till 30 minuter om dagen
på att leta efter ställen att samarbeta på.

Varför medarbetarupplevelsen är viktig

Affärsfördelarna med bra medarbetarupplevelser går bortom att bara skapa de bästa arbetsplatserna för dina kollegor. Forskning visar att glädje gör anställda runt 12% mer produktiva . Nöjda medarbetare är också mer benägna att fortsätta arbeta för företaget och hjälper till att locka topptalanger till er. Att designa en arbetsplats utifrån deras behov ger dem möjlighet att bli er största tillgång för att uppnå mätbar, strategisk tillväxt.

Skapa flexibla utrymmen som stöder hybridarbete

I dag sker arbete var som helst – i hemmet, på tåget, på kontoret. Utmaningen ligger i att designa en arbetsplats som behåller det bästa från det fysiska kontoret och kombinerar det med, det bästa med distansarbete.

Dagens medarbetare vill ha friheten och flexibiliteten att boka ett skrivbord, reservera ett mötesrum eller se sina kommande möten snabbt och enkelt, oavsett om de är på kontoret eller arbetar på distans. Fördelarna med teknik som möjliggör dessa processer är tvåfaldiga. För det första gör de det möjligt för anställda att samarbeta eller vara mer produktiva när de väl besöker kontoret. För det andra ger de ledningen en tydlig översikt över var medarbetarna kommer att arbeta och med vem, så att de kan anpassa arbetsplatsen för att möta varje dags krav och utmaning. Genom att koppla samman och anpassa hela organisationen kan ni eliminera eventuell friktion orsakad av spridda medarbetare och skapa en lyhörd arbetsplats som stöder hybridarbete.

Förenkla dagliga uppgifter

Den genomsnittliga medarbetaren använder 9,4 olika applikationer i sitt dagliga arbete . Att växla mellan ”appar” för att boka mötesrum, ordna inför en besökares ankomst eller navigera sig genom byggnaden saktar ner produktiviteten. I stället för att göra arbetslivet enklare – vilket är vad de är designade för att göra – gör de det mer stressande att slutföra enkla uppgifter. 

Medarbetarna vill ha bekväma och användarvänliga applikationer som interagerar sömlöst med sina befintliga verktyg. Genom att integrera tekniker som medarbetarna använder från e-post, snabbmeddelanden, skrivbords- och mötesbokning, så bryter den digitala arbetsplatsen kommunikationsbarriärer och tar data och automatisering till en enda källa. Med en standardiserad, användarvänlig lösning för att reservera ett mötesrum eller boka ett skrivbord på vägen till kontoret, visa våningsplan med lediga platser i realtid, eller förboka besökare för snabb incheckning med QR-kodskanning, så blir den dagliga kontorshanteringen sömlös.

Optimera er kontorsyta

På en genomsnittlig arbetsplats nyttjas endast 35 – 50 % av dess potential.  Det är omöjligt att fatta rätt beslut och uppnå förväntad avkastning på företagets investeringar utan en gedigen kunskap om lokalanvändningen. 

IoT-sensorteknik gör det möjligt att förstå hur ert utrymme används, så att ni kan fatta kostnadsbesparingsbeslut, som att frigöra underutnyttjat utrymme, minska bruks- eller underhållskostnader, eller förbättra samarbetet genom att justera ineffektiva arbetssätt. Möjligheten att övervaka bokad kontra faktisk data ger er en sann förståelse för hur era utrymmen används, så att ni kan vidta nödvändiga åtgärder för att få ut det mesta av era utrymmen.

Svara på era medarbetares föränderliga behov

Behoven för ert företag och dess medarbetare utvecklas alltid. Nyckeln till att bygga den ideala framtida arbetsplatsen är att se till att den anpassar sig till hur era medarbetare väljer att träffas, samarbeta och umgås – och överbryggar klyftan mellan kontoret och var arbetet än sker.


Författare - Nathan Thomas

Författare

Nathan Thomas
Software and Innovation Manager

Ta kontakt

Om du har några frågor eller bara vill veta mer

Kontakta oss

Referenser