Kundfordringar: arkivering

Förbättrad kundtjänst genom snabb, centraliserad fakturaarkivering.

Skriv ut Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Relaterade länkar

  • Miljöanpassade kontorslösningar

    Tree trunk.

    Våra miljöanpassade kontorslösningar omfattar en rad erbjudanden som kan minska ert företags miljöpåverkan, bl.a. rådgivning om hållbar utveckling, miljöanpassad teknik och återanvändning av certifierad utrustning. 

Skanna in utskrivna fakturor så att identiska och lättillgängliga kopior i elektroniskt format finns tillgängliga för bl.a. kundtjänst.

Översikt

Den information som finns med på en kundfaktura kan ha hämtats från många olika källor, och den del av personalen som sköter kundkontakterna har ofta inte tillgång till alla källorna. Ricohs kostnadseffektiva arkiveringslösning läser in de utskrivna fakturorna och skapar elektroniska avbilder av dessa, och ser till att en exakt kopia av de fakturor som skickas till kund arkiveras i ett centralarkiv. Behörig personal får snabbt tillgång till exakt det som kunden ser genom ett lätthanterligt sökbart arkiv som sparar arbetstid och förbättrar personalens effektivitet.

Lösningen innebär att kundernas fakturafrågor kan besvaras snabbt och kunnigt, vilket också resulterar i snabbare betalningar och ökad kundnöjdhet.

Överst på sidan

Relaterat

 

Överst på sidan

Behöver du mer hjälp?
Kontakta Ricoh via ett formulär

Överst på sidan