Vår verksamhet i Europa

Expertis som ständigt utvecklas och överträffar förväntningarna.

Ricoh organiserar kunskap, affärer och samspel

Ricoh - med insikter som levererar

Skriv ut Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Relaterade länkar

 • Miljö

  Green leaf.

  Att bevara miljön är en fråga av största vikt för Ricohs företagsstrategi.

För att kunna ge våra europeiska kunder bästa möjliga service utvecklar vi ständigt våra expertkunskaper så att vi kan uppfylla och överträffa deras behov och förväntningar. Vi hjälper våra kunder att hantera sina informationstillgångar och omsätta dagens kunskaper till morgondagens framgångar. I Europa arbetar vi tillsammans med våra kunder för att organisera kunskap, affärer och samarbete. Vi erbjuder tekniska lösningar som ger våra kunder ökad produktivitet och lönsamhet.

Ricoh utvecklas och stöder organisationer i deras arbete för att hantera information på ett effektivt sätt – och samtidigt öka produktiviteten och stödja en stabil och lönsam tillväxt.

Som ett globalt företag har Ricoh sedan länge utvecklat en unik syn på företagande, livet och miljön. Vi nöjer oss inte med att bara vara teknisk expert idag, utan siktar mot framtiden och söker svar på de utmaningar vi står inför.

Vi är till exempel engagerade i att utveckla metoder för att fånga upp kunskap som kan överföras till nästa generation anställda. Inom MDS-marknaden undersöker vi hur organisationer inte enbart fångar upp kunskap, utan även bearbetar informationen på ett mer effektivt sätt och hanterar verksamhetens arbetsflöden.

Ricoh hjälper företag att dra nytta av vad vi anser vara deras absolut viktigaste tillgång – information, eller informationskapital.

Läs mer om våra erbjudanden här: (Länkar till MDS, Outsourcing, IT-tjänster, kontorslösningar m.m.)

Övertygelse

Vi anser att kundens ambitioner är mycket viktiga. De kan förverkligas – och överträffas – med rätt kunskap.

Vi anser att vi kan tillföra värde till våra kunders tjänster, produkter och arbetsmetoder. Ökad effektivitet gagnar oss alla, både som individer och som grupp.

Vi tror på att leva i harmoni med miljön, på att förenkla livet och arbetet och främja förvaltningen av kunskap.

Till sist tror vi också att miljö, liv och arbete utgör en odelbar enhet och att ingen av delarna kan beaktas utan att man också tar hänsyn till de övriga. 

Vår forskning och utveckling drivs också av vårt engagemang att stödja kundernas mer övergripande utmaningar.  Vi investerar årligen upp till 6% av vår omsättning i forskning och utveckling med fokus på teknik som kan bli av värde för hur vi arbetar i framtiden och som underlättar för företag att nå och dela information.  Ricoh fokuserar på forskning och utveckling inom följande områden:

 • Miljö: att bidra till ett mer hållbart samhälle under alla faser i produktens livscykel – t.ex. genom användning av plastmaterial baserade på biomassa. 

 • Office solutions 

 • Utskrifter 

 • Bildbehandling/enheter

Du kan läsa om Ricoh Europes ekonomiska, sociala och miljörelaterade frågor här:

Vår forskning och utveckling drivs också av vårt engagemang att stödja kundernas mer övergripande utmaningar.  Vi investerar årligen upp till 6% av vår omsättning i forskning och utveckling med fokus på teknik som kan bli av värde för hur vi arbetar i framtiden och som underlättar för företag att nå och dela information.  Ricoh fokuserar på forskning och utveckling inom följande områden:

 • Miljö: att bidra till ett mer hållbart samhälle under alla faser i produktens livscykel – t.ex. genom användning av plastmaterial baserade på biomassa.

 • Office solutions

 • Utskrifter

 • Bildbehandling/enheter

Du kan läsa om Ricoh Europes ekonomiska, sociala och miljörelaterade frågor här: Ricoh Europe Sustainability Report 2010 (Ricoh-koncernens hållbarhetsrapport)

Vårt arbete:

Vi på Ricoh är stolta över vår bakgrund där vi haft förmågan att framgångsrikt förutse och uppfylla marknadens behov. Vi har också lyckats höja den tekniska kvaliteten, arbetsflödeseffektiviteten och öka miljömedvetandet och hållbarheten. Här är ett urval av vad vi åstadkommit:

 • Enda dokumenthanteringsföretag som är medlem av EFQM – en styrelsemedlem uppmärksammad för sitt förstklassiga arbete med att integrera hållbarhet som en självskriven del av en god företagssed.

 • December 2010 – Ricoh Germany tilldelas Ludwig Erhard-priset för Business Excellence

 • Augusti 2010 – tilldelas Buyers Laboratories utmärkelse ”Outstanding Achievement” för mest energieffektiva skrivarmodeller

 • Juli 2010 – Ricoh erhåller utmärkelsen ”5-Star Excellence” av EFQM

 • December 2009 – utmärkelsen ”Colour Printer Line of the Year” från Buyers Laboratories

 • Oktober 2009 – ”UK Excellence Award” och ”Gold Medal” från British Quality Foundation

 • December 2007 – Ricoh tilldelas utmärkelsen ”Outstanding Printer Line of the Year” från Buyers Laboratories

 • September 2006 – Ny standard för High Street-tillverkningen och värdbaserade utskrifter genom lanseringen av Aficio SP 9100DN

 • Juni 2006 – Ricoh Europe BV, tillsammans med Genius Bytes, tilldelas Duke’s Choice Award för säkra utskriftstjänster

 • Juli 2005 – utmärkelsen ”Pick of the Year” för Ricohs Aficio 1515MF och Aficio 2018D

 • Maj 2004 – Ricoh Europe BV tilldelas utmärkelsen CompTIA®CDIA+™ 

Ricoh Europe finns i 70 länder och har huvudkontor i London, Storbritannien och i Amstelveen, Nederländerna. Våra anläggningar för försäljning, tillverkning och kundsupport i regionen omfattar bland annat tre europeiska ”Green Centres” (Storbritannien, Nederländerna och Tyskland) och fem reservdelscentra (Storbritannien, Nederländerna, Frankrike, Spanien och Italien). Detta innebär för det första att vi kan erbjuda våra kunder förstklassig service, för det andra gör detta vårt arbete med att förbättra miljön mer sammanhållet och omfattande eftersom området är vittsträckt.

Vi har fyra tillverkningsanläggningar i Europa som drivs i enlighet med högsta tänkbara kvalitets- och miljöstandarder och som är centrerade kring fabrikerna i Telford, Wellingborough och Stirling (Storbritannien) samt i Colmar (Frankrike). Dessa anläggningar ansvarar för utveckling och tillverkning av våra multifunktionsenheter, faxar, förbrukningsvaror samt termopapper. Var och en av våra anläggningar har uppnått ISO 14001-standarden för miljöledning som garanterar kvaliteten på miljöerna inne i och runt omkring våra anläggningar samt på de kontor där våra produkter används.

Ricoh UK Products Ltd (RPL) i Telford tillverkar gjutplast, digitala papperskopiatorer, toner- och tonerflaskor samt organiska trumenheter.

Ricoh Industrie France SAS (RIF) tillverkar digitala kopiatorer, toner, fixeringsvalsar, termopapper och termofärgband. 80% av tillverkningen går på export – ett tydligt bevis på tillverkningskapaciteten.

GR Advanced Materials (GRAM) i Stirling, Storbritannien tillverkar förbrukningsmaterial för digitala duplikatorer och har tagit fram en rad kärnkompetenser som t.ex. har utvecklat ultratunn filmbeläggning och formler för laminat och emulsioner.

European Configuration and Distribution Centre

European Configuration and Distribution Centre finns i Bergen op Zoom i Nederländerna. Som en del av vårt program för optimerade leveranser stöder de Ricoh-koncernens europeiska verksamhet. Fler än 4 300 order kan plockas varje dag, med en genomsnittlig tid på 180 minuter mellan mottagning och avsändning till mål inom hela Europa, plus Israel, Sydafrika och Indien.

European Service Parts Centre, Nederländerna

European Service Parts Centre och dess nätverk med anslutna enheter på många platser runt om i Europa lagerför över 55 000 reservdelar till multifunktionsskrivare, skrivare, kopiatorer, faxar, skannrar, digitala duplikatorer och övrig utrustning för kontorslösningar.

Försäljningsverksamhet

Ricoh har 23 enheter för direktförsäljning i 19 länder i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) vilket koordinerar internationell expertis, produkter, lösningar och tjänster med den lokala marknaden, och därmed förståelse för lokala förhållanden. Mer information om närmaste Ricoh-försäljningskontor hittar du på webbplatsen.

Kontakta närmaste Ricoh-center

Vi har förstärkt våra säljteam, både inom Europa och övriga världen, dels för att förbättra vår process för serviceleverans, dels för att fortsätta att utöka vårt utbud av tekniska lösningar.

1995 – Vi köpte upp NRG Group PLC (Nashuatec, Rex-Rotary, Gestetner, tidigare Gestetner Holdings PLC) i Storbritannien för att förstärka vårt försäljningsnät utomlands.

2001/2002 –  Lanier och Savin anslöts till Ricoh-koncernen för att kunna erbjuda bättre support och mervärde med lösningar för både nationella och globala konton.

2004 – Hitachis och IBM:s skrivaravdelningar köptes upp för att utöka vårt utbud av nya produkter och lösningar för grafisk produktion och den allmänna kontorsmarknaden.

2006 – Danka Europe och IKON France köptes upp för att kunna erbjuda bättre service och support i de största europeiska länderna och för att förbättra kundservice och kundnöjdhet.

2008 – Vi köpte upp IKON Office Solutions Inc för att utöka vår försäljningskapacitet och vårt servicenätverk och stärkte därigenom vår verksamhet inom grafisk produktion.

2009 – Vi köpte upp Carl Lamm, en exklusiv distributör av en serie Ricoh-produkter och leverantör av IT-lösningar i Sverige.  Vi har maximerat företagets kapacitet inom IT-tjänster genom att erbjuda dem till kunder i Sverige, men även inom Norden och EMEA.

2010 – InfoPrint Solutions blir helägt av Ricoh.

Vår portfölj innebär att vi har erövrat en ointaglig förstaplats inom tekniken för bildbehandling.


 

Överst på sidan